Gå til innhold

Inne på topp-10 hos Berekvam!

cropped-cover_ropstad_stor.jpgHvert år lager musikkblogger Øyvind Berekvam ei årets-beste-plater-liste som blir lest av mange, og av noen regnet som tilnærmet fasitten på hva som har vært god musikk det året. Ved halvveis i året lager han en –årets-beste-plater-til-nå-liste, og for 2013 er det flatterende lesning for meg! Bare se her:

Ropstad har laget årets mest intime og mest innsmigrende album. Det er en virkelig godbit. Platen er faktisk så bra at det ikke skulle forundre meg om spellemannkomitéen overser den når de legger fram nominasjonene i viseklassen neste år. Dette er Ropstads første plate på norsk, og språkskiftet var en genistrek. Kombinasjonen av sterke gjennomarbeidede tekster, nydelige melodier og en behagelig stemme med sørlandsdialekt er fortreffelig. Sangene vokser og vokser til du blir så glad i dem at du har lyst å pakke dem inn i et teppe å være snill med dem. Høydepunktene er mange, men for flere av oss er det Huske deg igjen som er diamanten som skinner sterkest. Der går tekst, melodi og nerve opp i en høyere enhet, og vi snakker om en klasse som bare Bjella, Tønes og Tang Wa er i nærheten av her til lands. På sitt beste låter dette som en kombinasjon av Iron & Wine og Bonnie ‘Prince’ Billy – på norsk. Lekkert.”

Plata ligger på 10’ende plass av 45, og er beste norske plata på lista!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: