Gå til innhold

«Året» på hvit og svart vinyl!

Nå er «Året som er over nå» å få kjøpt i butikkene!

Året som er over nå ble spilt inn på soloturneen fra Tromsø til Agder i oktober. Denne 2020-tilpassa turneen hvor jeg som sang og dere som kom, på en måte kom tett på hverandre uten å komme tett på hverandre.

Jeg synes det er vanskelig med live-album. Det er veldig få slike jeg egentlig liker. Og vi hadde ikke lyst til å kalle det et live-album ei gang. Bare kalle det for andre versjoner av sangene, soloversjoner, noen av dem akustiske og noen av dem veldig nærme hvordan de låt den ganga de ble skapt på mitt piano eller på min gitar og i mine notatblokker.

I ettertid, etter at den kom ut digitalt for snart tre måneder siden, må jeg si at jeg liker energien på denne plata bedre og bedre. Konsertenergi er utrolig vanskelig å fange på ei plate, og det er vel derfor jeg egentlig ikke er så begeistra for liveskiver. Det er så lett for at det bare blir litt lausere og ofte dårligere versjoner av låter du har et forhold til fra originalutgivelsen.

Men det som skjedde på disse opptakene her, nettopp fordi mange av dere var i rommene, så låter det jo ikke på noen måte slik det gjorde da jeg skrev låtene hjemme. Jeg kan høre hvordan jeg jobber med å formidle greiene, fortelle historien. Så takk skal dere ha!

Det har muligens litt å gjøre med at hele konseptet med å gå på en konsert nå, det at jeg og bandet skal fylle bilen og farte rundt og bråke, føles fjernt og er så sårt savna. Jeg tror alle vi som står bak plata og gir den ut velger å kalle det et livealbum nå, uten at jeg har spurt plateselskapet. Jeg gleder meg til vi skal ut på veien igjen. Bandet og jeg savner det så brutalt mye. Mens vi venter, her har du en slags konsertopplevelse på hvit eller svart vinyl.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: