Gå til innhold

Trist, svensk og jævlig bra

Sist gang jeg hadde med en gitar inn i de svenske skoger.
Sist gang jeg hadde med en gitar inn i de svenske skoger.

Jeg er en sucker for svensker. Ikke bare de av dem som lager musikk, men folket, vibben, historien, landskapet… Om ei uke drar jeg i studio, det heter Silence og ligger like utenfor Karlstad på en plass jeg ikke husker navnet på i farten. Den er så liten. Poenget er at det er et studio som ligger ganske langt fra Oslo, der jeg og de jeg spiller med bor, sånn at når vi er der kan ingen si: “jeg kommer litt seinere i dag, må bare treffe noen først, kjøpe det og det på butikken, hente noen i barnhagen” de tinga der. Og tillegg tror jeg det er et kult studio. Erlend Viken, som spiller fele med meg sier det, og han har vært der en gang, og min venn Mattias Hellberg har vært der flere ganger, og sier det samme. Han har vært der med Hellacopters og muligens også Nationalteatern som han sang/synger med. Mange andre har vært der. Soundtrack, Thåström, Sundström…Den musikken jeg skal spille inn denne gangen er inspirert av alt dette, og eldre svensk musikk. Jeg har til og med ei vise som heter “Visa Om Sverige”. I denne anledening tenkte jeg jeg skulle sette sammen ei spilleliste av musikken jeg har latt meg inspirere av under skrivingen den siste tiden. De er alle låter av det triste slaget, på svensk selvsagt og har også en fellesnevner i å være utmerket musikklyrikk. Rett og slett jævlig bra tekster. Stor litteratur om kjærlighet og de triste/viktige tinga. enjoy! http://wimp.no/playlist/63d681b2-9f0f-4f0c-ae51-268603d5dfd3

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: